Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

Στοιχεία Μελισσοκομικής Τεχνικής

Ακόμη ένα καλό βιβλίο που πραγματεύεται την μελισσοκομία συνολικά, είναι κι αυτό:

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ


Η επιστημονική προσέγγιση της μελισσοκομίας είναι αυτή που κυριαρχεί στο βιβλίο, αφού καταλαμβάνει περισσότερο από τα 2/3 του. Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στον πρόλογο του συγγραφέα, το βιβλίο απευθύνεται και στους σπουδαστές των γεωπονικών επιστημών. Παρόλα αυτά, ανάμεσα στις θεωρίες υπάρχουν διάσπαρτες πληροφορίες που συνδέουν, προτρέπουν ή αποτρέπουν ορισμένες μελισσοκομικές πρακτικές. Και αργότερα, στα τελευταία κεφάλαια, όπου γίνεται η ανάλυση της μελισσοκομικής τεχνικής, υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές και λεπτομέρειές της.
Είναι αλήθεια ότι θα περίμενα περισσότερο «χορταστικά» τα κομμάτια που αφορούν πρακτική και τεχνικές, αλλά έχουν συμπτυχτεί αρκετά. Επίσης, αν και σχετικά σύγχρονο, πιστεύω ότι αρκετά τμήματά του θα πρέπει να περάσουν από ένα «λίφτινγκ» (π.χ. ασθένειες, τρόποι αντιμετώπισης & φάρμακα).

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΧΡ. ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ

Έτος Έκδοσης...: 1996
Αριθμός σελίδων...: 263
Κωδικός ISBN...: 960-85777-0-5
Τιμή...: €30,00

Κεφάλαια
1. Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
3. Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
4. Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
5. Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
6. ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
7. Η ΣΜΗΝΟΥΡΓΙΑ
8. Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
9. Η ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
10. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ
11. Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
12. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ
13. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ
14. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
15. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
16. ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

2 σχόλια:

viflow είπε...

Ψάχνω αυτό το βιβλίο εδώ και μέρες και μου λένε ότι έχει εξαντληθεί.. Γνωρίζετε μήπως κάποιο τρόπο να το βρω; έστω και μεταχειρισμένο το χρειάζομαι επειγόντως και είμαι διατεθειμένη να πληρώσω όσο χρειαστεί.

PanKok είπε...

Εκτός από τα βιβλιοπωλεία, μπορείς να το βρεις και σε καταστήματα με μελισσοκομικά είδη. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες, στείλε μου email.