Πρωί-πρωί ξεκινήσαμε τις εργασίες που χρειάζονταν να γίνουν στο μελισσοκομείο μας. (Τι ωραία που ακούγεται!!!)
Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Ένα κιλό ζάχαρη σε ένα λίτρο νερό. Βάλαμε το νερό να βράσει με μερικά κλαράκια τσάι του βουνού μέσα. Αφού έβρασε τα αφαιρέσαμε και ρίξαμε τη ζάχαρη. Μόλις άρχισε να παίρνει βράση, το αφήσαμε 5-6 λεπτά και κατόπιν το σβήσαμε για να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ετοιμάσαμε την ποτίστρα του νερού. Σε ένα μικρό βαρελάκι με κομμένο το πάνω μέρος, αφού το γεμίσαμε με νερό, τοποθετήσαμε ένα κομμάτι αφρολέξ μέσα σε ένα τσουβάλι και το βάλε μέσα. Από πάνω βάλαμε και ένα τούβλο για να το πιέζει ώστε να υγραίνεται επαρκώς το τσουβάλι. Λύση ανάγκης αφού μας πρόλαβαν οι εξελίξεις!
Άναμμα στο καπνιστήρι και ξεκινάμε …
Τοποθετήσαμε τα πορτάκια ώστε να περιορίσουμε την είσοδο τώρα που είναι μικροί οι πληθυσμοί. Επίσης τις σανίδες πτήσης ώστε να έχουν οι κοπέλες μου και το μπαλκονάκι τους!
Στόχος είναι να αναδιατάξουμε τα πλαίσια που είχαμε τοποθετήσει για την μεταφορά και την τοποθέτηση των τροφοδοτών.
Να χαρώ εγώ κοπέλες!!! Φτου-φτου-φτου!!!
Βγάλαμε έξω όλα τα πλαίσια που είχαμε προσθέσει στο τέλος για να γίνει 10άδα (πλαίσια με την ένδειξη 08 έχουν φύλλα κηρήθρας)...
... και φέραμε τα γεμάτα στο κέντρο.
Τοποθετήσαμε ένα και ένα μετά τον γόνο και συμπληρώσαμε την 10άδα με άδεια συρματωμένα πλαίσια.
Τοποθετήσαμε και τους τροφοδότες και το απόγευμα θα τους βάλει ο πατέρας μου από 250-300 ml σιρόπι.
Έπειτα τοποθετήσαμε τα πηχάκια για να δώσουμε μια κλήση στις κυψέλες ώστε να ταΐζουν σωστά οι τροφοδότες.
Έβγαλα και την αναμνηστική μου φωτογραφία. (Τέλειο wallpaper για τους υπολογιστές μου!)
Και έκατσα κανα μισάωρο να τις καμαρώνω. Η αλλαγή δεν τις επηρέασε καθόλου. Βρήκαν αμέσως γύρη και νέκταρ και κουβαλούσαν πυρετωδώς.
Σάββατο 31 Μαΐου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
Παναγιώτη χαίρομαι πολύ που απέκτησες τα δικά σου μελισσάκια επιτέλους.
Καλορύζικα και τα μελισσάκια και τα κεντρίσματα. Πρόσεχε με το συρόπι φίλε, μόνο μετά το σούρουπο.
Σ'ευχαριστώ, Κώστα!
Ναι, σίγουρα αργά το απογευματάκι. Αλλά έπρεπε να γυρίσω Αθήνα οπότε έμεινε ο πατέρας μου για να τους βάλει.
Kαλορίζικα και να ξέρεις οτι θα γίνεις καλός μελισσοκόμος γιατί αγαπάς τις μέλισσες.
Μπράβο καλή συνέχεια.
Σ'ευχαριστώ πολύ, Μάρκο! Να ΄σαι καλά!
Να είσαι καλά να τα χαρείς. Δεν κατάλαβα όμως το συρόπι γιατί το έβρασες??????
Σ'ευχαριστώ! Έτσι μου την έδωσαν την συνταγή. Λες να είναι λάθος? Πάντως το πήραν όλο και την επόμενη μέρα το σούρουπο ήταν μέσα στον τροφοδότη και περίμεναν! :-)
Συγνώμη κιόλας που θα πω την γνώμη μου -με 5 μελισσια δεν έγινα μελισσοκόμος ούτε έμπειρος -απλώς τι κάνω εγώ .Τους δίνω σιρόπι 2:1 2 νερό 1 ζάχαρη με ελάχιστο ζέσταμα στο νερό ίσα να λιώνει η ζάχαρη και τροφοδοτώ αργά το βραδάκι με εξωτερικό τροφοδότη εισόδου ...Παναγιώτη επειδή το έχω δει σε μελισσοκομείο εδώ στην Κέρκυρα που πήρα τις μέλισσες μου το μπετόν κάτω φίλε ανεβάζει πολύ ζέστη το μεσημέρι και η μέλισσες βγαίνουν όλες έξω τσαμπί σταφύλι ...
Κώστα, θεωρητικά πάντα, είναι λίγο νωρίς για 2:1. Δεν έχουν πιάσει ακόμη οι μεγάλες ζέστες.
Το μπετόν είναι περασμένο με ασβέστη και παρόλο τον ήλιο, είναι σχετικά δροσερό. Όμως έχει προβλεφθεί και επιπλέον προστασία από τη ζέστη & τον ήλιο. Θα αναφερθώ σχετικά προσεχώς...
Δημοσίευση σχολίου