Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Πρακτικό εργαλείο καθαρισμού

Πριν από 3 μήνες περίπου, ο φίλος Γιώργος έδωσε σε μια του ανάρτηση μια πολύ ωραία ιδέα.
Τη χρήση υδροπλυστικού υψηλής πίεσης για τον καθαρισμό του εξοπλισμού από τα κεριά.
Μου άρεσε η ιδέα αν και δεν ήξερα κατά πόσο ήταν πρακτική και αποτελεσματική για την συγκεκριμένη δουλειά. Ως μη αμιγώς μελισσοκομικό εργαλείο, σε πιθανή αποτυχία του θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα άλλων εργασιών (π.χ. πλύσιμο αυτοκινήτου, καθάρισμα πλακών, κα.). Και αποφάσισα να δοκιμάσω.
Έτσι, αγόρασα τελικά την παρακάτω πλυστική συσκευή:


Οι εντυπώσεις μου από τη χρήση της συσκευής για τον καθαρισμό του εξοπλισμού μετά τον τρύγο, ήταν εξαιρετικές. Με ένα απλό πέρασμα της δέσμης του νερού έδιωχνε αμέσως τα υπολείμματα κεριού & μελιού. Και δεν ήταν μόνο η ευκολία. Η οικονομία νερού ήταν και αυτή πολύ σημαντική. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο νερό (και κόπο) θα χρειαζόταν για όλα αυτά με σαπουνάδες, τριψίματα, ξεπλύματα κοκ.
Είχα εντυπωσιαστεί τόσο από την αποτελεσματικότητα που αποφάσισα να δοκιμάσω και στην πρόπολη. Πήρα τους τροφοδότες οροφής όπου είχαν προπολίσει οι μέλισσες την άνοιξη ολόκληρη σχεδόν την επιφάνεια της σήτας. Σε προηγούμενες απόπειρες, ήταν αδύνατον να καθαριστούν αυτές οι σήτες. Με το πιεστικό όμως, μέσα σε ένα λεπτό, η σήτα είχε καθαριστεί.

Απίστευτα πρακτικό και πολύ αποτελεσματικό!

Μετά από αυτή λοιπόν την προσωπική δοκιμή & εμπειρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο για την διάθεσή του να μοιραστεί μαζί μας αυτή την πολύ ωραία ιδέα!!!

4 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κύριε Παναγιώτη μετά τον τρύγο ολα τα σύνεργα τα δίνω στις μέλισσες για καθαρισμό.Σε ελάχιστο χρόνο όλα τα γυαλίζουν χωρίς να μένει ούτε ίχνος μελιού.Το καλύτερο καθάρισμα είναι το "γλύψιμο"της μέλισσας.

PanKok είπε...

Μου ακούγεται λίγο παρακινδυνευμένο να αφήσω ας πούμε έναν μελιτοεξαγωγέα να καθαριστεί από τις μέλισσες. Φοβάμαι κύριε Ανέστη μήπως προκαλέσω καμιά λεηλασία από αυτή μου την κίνηση.

giannis kazanis είπε...

Γιάσου Παναγιώτη.
Τα εργαλεία είναι πάντα χρήσιμα όταν γίνεται η δουλειά μας εύκολα, γρήγορα, και με μικρό κόστος.
Φιλικά: Γιάννης.

Σπύρος Σφήκας είπε...

Παναγιώτη σου εύχομαι κάθε χρόνο να λερώνεις τα σύνεργά σου, και ας τα αφήνεις και ακαθάριστα!!!