Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Κινητές βάσεις με σίτα (2ο μέρος)

Στη συνέχεια, προχώρησα με την προσθήκη των τοιχωμάτων της βάσης.

Για το σκοπό αυτό έκοψα πηχάκια διαστάσεων 20mm X 48mm στα οποία έγινε μια πατούρα ύψους 16 mm και πλάτους 10mm (τα 16mm είναι για να καλύψουν στο πλάι το ύψος του κόντρα πλακέ – 15mm – συν 1mm ακόμη για το πάτημα πάνω στην σίτα).


Τοποθετήθηκε ένα τμήμα μήκους 393mm στο πίσω μέρος και δύο ακόμη τμήματα μήκους 508mm στα πλαϊνά, όπου έγινα και τα κατάλληλα κοψίματα ώστε να «δεθούν» μεταξύ τους και να στερεωθούν καλύτερα.






Αφού ολοκληρώθηκαν τα τοιχώματα κατά τα ¾ , συνέχισα με το μπροστινό μέρος και την είσοδο της κυψέλης.






Γι’ αυτό το τμήμα χρησιμοποίησα πηχάκι διαστάσεων 20mm X 32mm και μήκους 413mm. Αφαίρεσα από το κεντρικό μέρος ένα τμήμα πλάτους 285mm και ύψους περίπου 15mm για την είσοδο της κυψέλης.



Ακόμη, στις άκρες αφαίρεσα από ένα τμήμα ώστε να «πατήσει» καλύτερα και να «δέσει» με την υπόλοιπη κατασκευή. Το ίδιο βέβαια έγινε και στις άκρες των πλαϊνών τοιχωμάτων της βάσης.




Μετά και το κλείσιμο του μπροστινού μέρους και της ολοκλήρωσης των τοιχωμάτων, σειρά πήραν οι βάσεις…της βάσης. Πήρα ένα πηχάκι πλάτους 27mm, ύψους 38mm και μήκους 0,5m, όπου στη εσωτερική πλευρά και στο πάνω μέρος είχε γίνει μια πατούρα πλάτους 10mm και ύψους 8mm. Σκοπός αυτής είναι, να επιτρέπει τη χρήση συρταρωτής σανίδας για το κλείσιμο του κάτω μέρους όποτε αυτό χρειάζεται (π.χ. χειμώνας, μέτρηση πτώσης βαρρόα, κτλ).
Για πρακτικούς αλλά και διακοσμητικούς λόγους, αφαιρέθηκε μια καμάρα από το κέντρο τους. Τοποθετήθηκαν στο μέσον της βάσης αφήνοντας λίγα χιλιοστά μπρος και πίσω καθώς επίσης και ελαφρώς πιο μέσα (περίπου 5mm από το πλάι).

Τέλος, σε ένα ακόμη φύλλο κόντρα πλακέ 1,25m X 2,5m X 6mm, έκοψα κομμάτια διαστάσεων 365mm X 500mm (περίπου – για να βγουν 15 κομμάτια στο φύλλο) ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις σανίδες που θα κλείνουν στο κάτω μέρος της βάσεις.

Και αφού ολοκληρώθηκαν τα παραπάνω για όλες της βάσεις, πέρασα από την μαραγκοδουλειά στο μπογιάντισμα και στο αρμάτωμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: