Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Χτύπησε το κουδούνι …

…και το μάθημα άρχισε. Απίστευτα συναισθήματα ευφορίας την πρώτη μέρα (χθες) στο μάθημα της μελισσοκομίας στο ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών - Κηφισίας 182, ΤΚ 145 62, ΚΗΦΙΣΙΑ {Κτήμα Συγγρού} – Τηλ.: 2108011146 & 2108083312 – http://www.minagric.gr/greek/ktimasygrou.html).
Πραγματικά απερίγραπτες οι πρώτες εντυπώσεις. Αναμφισβήτητα, το αντικείμενο από μόνο του αποτελεί έναν μαγικό κόσμο. Περνώντας την είσοδο του ΙΓΕ, ένιωθα σαν να στέκομαι στην είσοδο αυτού του κόσμου και εκστασιασμένος, έκανα το πρώτο βήμα σε αυτό που πάντα κατείχε μια ιδιαίτερη θέση μέσα μου. Η εξερεύνηση είχε ήδη αρχίσει…
Θα ήθελα να αναφέρω και μια ακόμα ευχάριστη νέα εμπειρία: «Οι συμμαθητές μου». Ένα άκρως ενδιαφέρον «κράμα», πολυσυλλεκτικό τόσο στα δημογραφικά του στοιχεία όσο και στις μελισσοκομικές του προσεγγίσεις, εμπειρίες και επιδιώξεις. Από τη χθεσινή γνωριμία μεταξύ μας, διαπίστωσα την ανάγκη να αναφέρω σε αυτό το blog τι σημαίνει για μένα η μελισσοκομία και πως έφθασα στο σημείο να ασχοληθώ μαζί της. Και θα το κάνω το συντομότερο. Ξεκίνησα αυτό το blog αυθόρμητα, θέλοντας να «διεισδύσω» (κατά κάποιο τρόπο) στην διαδικτυακή παρέα των μελισσοκόμων όπου μέσα από παρόμοιες ενέργειες παρουσιάζουν τις δικές τους θέσεις σχετικά με το αντικείμενο αυτό (και όχι μόνο). Ουσιαστικά, το μόνο που μπορώ να «καταθέσω» μέσα από αυτά τα αρθράκια είναι τα πρώτα συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες που συνοδεύουν κάποιον που ξεκίνησε από το μηδέν με μοναδικό ερέθισμα το μαγικό κόσμο της μέλισσας.

3 σχόλια:

BeeHappy είπε...

Καλή πρόοδο!!!
Ναι ακόμα θυμάμαι και γω τις μέρες στα σχετικά σεμινάρια.
Κάποιες επαφές και συναντήσεις με πρώην "συμμαθητές" παρέμειναν και αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

μελονικος είπε...

Πολλά θα μάθεις στα σεμινάρια, μα πιο πολλά από τα ίδια τα μελίσσια.
Να έχεις μάτια και καρδιά ανοικτή.

PanKok είπε...

Σας ευχαριστώ. Με έχει "φάει" η ανυπομονησία πότε θα πάει 5 η ώρα να πάω πάλι στην τάξη!!! Από σήμερα, λογικά, σηκώνουμε μανίκια...!