Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Συσκευή συρματώματος

Αφού λοιπόν περίσσεψαν κάποια κομμάτια ξύλου από τις βάσεις, είπα να φτιάξω μια συσκευή συρματώματος πλαισίων. Όχι ότι ήταν και εντελώς απαραίτητη για τα 5-10-15 πλαίσια που ίσως χρειαστώ για φέτος, αλλά μιάς και αναφέρεται συχνά σαν μέλος του εξοπλισμού, είπα να μη λείπει και από τη δική μου συλλογή.


Πήρα λοιπόν δύο τμήματα από κόντρα πλακέ και τα ένωσα από το κάτω μέρος φτιάχνοντας παράλληλα και μια βάση στήριξης. Στο πάνω μέρος, τοποθέτησα τη βάση στήριξης για το καρούλι του σύρματος, ένα κουτί για τα καρφιά & τα καψούλια και κυρίως τα πηχάκια και τις γωνιές που συγκρατούν το πλαίσιο στη θέση του. Η μονή γωνιά, στη δεξιά πλευρά, είναι τοποθετημένη λίγο πιο μέσα από τις ακριβής διαστάσεις του πλαισίου και συνάμα έχει μια πιο κυρτή πλευρά ώστε τοποθετώντας το πλαίσιο, η πλευρά αυτή να πιέζεται λίγο και να δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον τέντωμα του σύρματος. (βασισμένο σε μια περιγραφή του Παναγιώτη)



Η βάση στήριξης για το καρούλι του σύρματος μαζί με τη γωνιά-οδηγό για τη συγκράτηση της άκρης.



Τα κουτί με τα υλικά, στερεωμένο πάνω στην κατασκευή. Αριστερή πλευρά –καρφάκια για το σύρμα, δεξιά πλευρά – καρφάκια για κατακάρφωμα του κηρηθροφορέα με τους ορθοστάτες, στη μέση – καψούλια (διακρίνεται και το πιρτσίνι πάνω αριστερά για την ευκολότερη τοποθέτησή τους)



Το έλασμα που συγκρατεί το καρούλι από την ελεύθερη περιστροφή. Εκ των υστέρων έχει τοποθετηθεί προστατευτικό πάνω από αυτό το έλασμα (φορετό – σαν κάλτσα, θα έλεγα) ώστε να συγκρατεί και το σύρμα από τυχόν χαλάρωμα και ξετύλιγμα)



Στην κίτρινη περιοχή που καταλαμβάνει το τοποθετημένο πλαίσιο, έχουν τοποθετηθεί πηχάκια για να καλύψουν το κενό ύψους ώστε να δίνεται η δυνατότητα καρφώματος χωρίς τον κίνδυνο να προκληθεί ζημιά στο πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: