Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Η πρώτη φορά!

Από τις σημαντικότερες στιγμές αυτόν τον τελευταίο ενάμιση μήνα ήταν η επίσκεψη στο μελισσοκομείο. Τουλάχιστον η πρώτη, από τις συνολικά τέσσερις που έγιναν σε αυτό το διάστημα για εκπαιδευτικούς λόγους στο ΙΓΕ. Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη μέρα απέφυγα να «ανεβάσω» αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία αφού είχα την αίσθηση ότι πλημμυρισμένος όπως ήμουν από έντονα συναισθήματα υπήρχε ο κίνδυνος το κείμενο να ακουγόταν περίεργο (μελό, ίσως), ειδικά σε ανθρώπους που καθημερινά έχουν την δυνατότητα να επιθεωρούν τις δικές τους κυψέλες.
Σήμερα, με αποκρυσταλλωμένες σκέψεις, φιλτραρισμένα συναισθήματα και τις μετέπειτα επισκέψεις, πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου.
Μελισσοκομική μάσκα, αναμμένο καπνιστήρι και… επιθεώρηση κυψέλης live!
Με αργές και μεθοδικές κινήσεις ένας συγκλονιστικός κόσμος φανερώνεται μπροστά μας. Χιλιάδες δεσποινίδες πηγαινοέρχονται πάνω στα πλαίσια και με ζωηρές κινήσεις εκτελούν τις βουβές εντολές της ευτραφούς κυρίας. Στα χέρια μου, ένα απ’ αυτά. Με τον πληθυσμό του επάνω, άλλες στο γόνο, άλλες στο μέλι & τη γύρη, ολίγον τι αναστατωμένες, μπερδεμένες ανάμεσα στην εργασία & την αυτοπροστασία, άρχισαν τις νευρικές κινήσεις. Με την ολιγόλεπτη παρατήρηση, θεωρητικές γνώσεις μετατρέπονται σε πρακτικές εμπειρίες. Στοιχεία από τον μικρόκοσμο της μέλισσας παίρνουν «σάρκα & οστά» σαν δομικά στοιχεία αυτής της αξιοθαύμαστης κοινωνίας.Και τα συναισθήματα να ξεχειλίζουν. Τόσο που για ώρες μετά, με έτρωγε η ανυπομονησία πότε & πως θα κάνω τις δικές μου κυψέλες για να τις επιθεωρώ. Τόσο έντονα ήταν αυτά τα συναισθήματα, που επιστρέφουν κάθε φορά μετά από μια επίσκεψη στο μελισσοκομείο του ΙΓΕ.

Η επιχείρηση «Προσωπικό Μελισσοκομείο» έχει ξεκινήσει…

3 σχόλια:

chaniabee είπε...

κάποιοι παλιοί έλεγαν ότι ο μελισσοκόμος αποχτά εξάρτιση από τα κεντριά της μέλισσας !!εσύ απόχτησες εξάρτηση πολύ πιο γρήγορα !!!καλός όρισες ομοιοπαθή στην παρέα μας!!!

μελονικος είπε...

Νέε μου. Όταν ανοίγεις τη κυψέλη να μη σου μιλά κανείς.
Να αφήνεις τον εαυτό σου να γίνεται ένα με το συγκεκριμένο μελίσσι και να επικοινωνείς μαζί του. Ένα είδος μυσταγωγίας να πούμε. Είναι πολύ βασικό.
Αν το μάθεις τα έμαθες όλα.

PanKok είπε...

Σας ευχαριστώ! Ήδη αισθάνομαι σαν να έκανα ένα βήμα προς το μέρος σας.
Ετοιμαστείτε γιατί σας έρχεται καταιγισμός ερωτήσεων & αποριών…